Nieuws
Petities.nl
stemwijzer
Nieuwsoverzicht


VSA update Jaargang 3 Nr. 3, 1 maart 2013
publicatiedatum 01 Mar 2013
Hebben scholen  hun huiswerk gedaan?
De Cito-uitslag is binnen. Maandag aanstaande  begint de inschrijving. We kijken vol spanning of de capaciteit voldoende zal  zijn. VSA verwacht net als vorig jaar vooral veel gedrang bij HAVO en VMBO-t.

In een mooie  column in NRC beschrijft  Martine Kamsma de situatie van nu: veel keuze voor VWO/gymnasium, maar op de  andere schoolsoorten durven scholen nog niet te investeren. VSA roept scholen  op ook nieuwe aantrekkelijke formats te ontwikkelen voor HAVO en VMBO.

Essentiële informatie voor ouders en  kinderen in één overzicht
Net als voorgaande jaren volgt VSA de inschrijvingen  op de voet. Samen met OCO publiceren we dagelijks de actuele lijst van inschrijvingen  op alle scholen in Amsterdam op onze website. Zo zien ouders waar tekorten  ontstaan en kan snel actie worden ondernomen.

Ouders en kinderen kunnen die informatie meenemen  bij hun keuze voor een school. Ons advies: bij twijfel tussen verschillende  scholen wacht gerust om te kijken waar plaatsen overblijven.

NB leerlingen die gebruik willen maken van een  voorrangsrecht kunnen dit alleen de eerste week van inschrijving doen!!!

De tabel bevat overigens alle beschikbare  keuzeinformatie per school en onderwijstype.

Wethouder wil  aanpassing landelijke wetgeving
  In zijn brief  aan de gemeenteraad van 23 januari jl zegt  wethouder Hilhorst ‘ik zal er bij de minister op blijven aandringen dat de  huidige wetgeving van de voorzieningenplanning moet worden aangepast’. VSA is  het hier van harte mee eens. Meer scholen betekent meer concurrentie en beter  onderwijs. We zijn benieuwd naar de acties van de wethouder om op deze manier  de lotingen (verder) terug te dringen.

VSA is voor  gelijke kansen, ook in Amstelveen
  VSA heeft alle begrip voor een groep ouders die een kort geding aanspant tegen  ongelijke kansen bij toegang tot het Amstelveencollege. VSA vindt dat overal in  de regio dezelfde inschrijvingsregels moeten gelden. Het kan niet zo zijn dat  scholen voorrangsregels naar eigen inzicht gaan aanpassen ten koste van grote  groepen kinderen en tegelijkertijd nieuwe initiatieven in hun gemeente  blokkeren.

Zegt het voort!
  VSA heeft elk jaar een  nieuwe doelgroep 8 van ouders en kinderen die voor het eerst geconfronteerd  worden te weinig plekken, met lotingen, etc. Ook hun belang dienen wij graag.

Stuur deze update dus door  aan andere ouders in groep 8. Volg ons  op twitter.

Nieuwe lezers: meld u aan op onze site,  met meer mensen maken we meer druk!


Content Management Powered by CuteNews