Nieuws
Petities.nl
stemwijzer
Nieuwsoverzicht


Scholen willen liever loten, VSA update Jaargang 3 Nr. 5, 3 april 2013
publicatiedatum 03 Apr 2013
Scholen  willen liever loten
Koortsachtig overleg de afgelopen weken en  geen millimeter beweging bij de schoolbesturen. 509 kinderen uitgeloot.  Lotingen op 12 scholen op 23 verschillende richtingen. Dat is de treurige  balans van twee weken hoogspanning voor duizenden achtste groepers en hun  ouders.

Wethouder:  doe!
Vandaag stuurt  VSA een brief aan de wethouder van  Onderwijs Pieter Hilhorst om tot actie over te gaan. In aanvulling op een artikel in het Parool,  twittert de wethouder dat hij ‘net zo  strijdbaar te zijn als zijn voorganger’.  VSA vindt dat het moment is gekomen om dat te bewijzen.

Minister:  verander de wet!
De brief  van VSA  gaat cc naar de minister van onderwijs. Scholen bewijzen jaar na jaar dat ze de  verantwoordelijkheid van het plannen van voldoende aanbod niet aan kunnen. Het  is echt de hoogste tijd om de wet te veranderen. VSA pleit voor een  aanwijzingsbevoegdheid voor de wethouder. Maar vrije vestiging van scholen zou  ongetwijfeld ook helpen (zie onze brief  aan de 2e kamer van vorig jaar).

Volg VSA op twitter
VSA heeft dit jaar  alweer 500 nieuwe aanmeldingen mogen ontvangen: stuur deze update door aan  andere ouders, volg ons op twitter,  samen staan we sterker!

Steun VSA
Zolang wij geen rechtszaken voeren, zijn de kosten van VSA bescheiden.  Maar niet nul. Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd; doneer nu!

Content Management Powered by CuteNews