Nieuws
Petities.nl
stemwijzer
Nieuwsoverzicht


Daar komen de tekorten weer - VSA update Jaargang 4 Nr. 3, 10 mars 2014
publicatiedatum 10 Mar 2014
Daar  komen de tekorten weer

Vlak voor de start van de inschrijvingen zijn  de eerste cijfers bekend over capaciteit op scholen voor het komende  schooljaar. Definitieve cijfers zijn er niet, maar het heeft er alle schijn van  dat er opnieuw tekort aan plaatsen zal zijn. Net als vorig jaar zullen die zich  concentreren bij HAVO en VMBO.

Wij vinden het onbegrijpelijk dat er ieder  jaar rond deze tijd weer dezelfde discussie wordt gevoerd . Ondanks alle goede  bedoelingen plannen de schoolbesturen te krap en blijven prognoses te laat  komen.

VSA roept scholen op snel duidelijkheid te  geven over extra aanbod. Vooral scholen met goede inspectierapporten vragen we  uitdrukkelijk hun verantwoordelijkheid te nemen en hun aanbod uit te breiden!

U kunt de inschrijvingen per school van dag  tot dag in de gaten houden via onze site   waar we samen met OCO alles bijhouden. Wij raden aan strategisch te kiezen   uitgeloot worden is niet prettig.

VSA  stemadvies
VSA vroeg de politieke partijen voor de  gemeenteraadsverkiezingen hun plannen te schetsen voor het Voortgezet Onderwijs  in Amsterdam. Zie hier onze stemwijzer   met een helder advies: groen is OK, oranje is twijfel, rood is niet doen.

We vroegen alle partijen om vijf vragen te  beantwoorden .  De VVD was de eerste met antwoorden (extra punten!) maar ook andere partijen  willen graag investeren in meer en beter onderwijs in Amsterdam. PvdA en  Groenlinks zijn ons te vaag, CDA, D66, VVD, SP en Red Amsterdam zijn allemaal  goede keuzes waar het gaat om Voortgezet Onderwijs. Partijen die niet  antwoorden (zoals de partij voor de dieren) raden wij af.

Kwaliteitsimpuls  Voortgezet Onderwijs
Veel politici verwijzen dezer dagen naar de  kwaliteitsimpuls voortgezet onderwijs. Lees hier de voortgang die de gemeente  ziet op punten zoals :  meer aanbod HAVO-VWO, betere kwaliteit, etc.

Gesprekken  met OSVO en gemeente
VSA zoekt als gebruikelijk de dialoog zowel  met schoolbestuurders zij zijn verantwoordelijk voor het aanbod! als met de  gemeente.

De schoolbesturen verenigd in OSVO zijn druk  bezig met de planning van het aanbod voor de jaren 2015-2020. In een  constructief gesprek heeft VSA benadrukt het belang van ouderinbreng bij de  wording van de plannen en het belang van extra investeringen in HAVO en VMBO.

Bij de gemeente benadrukte VSA het belang van  betere prognoses. De gemeente gaf ons een inkijkje in de eerste effecten van  hun kwaliteitsimpuls .  Helaas hebben we wethouder Hilhorst zelf nog steeds niet te spreken gekregen.  We hopen dat dit nog op korte termijn lukt, want de problemen zijn er  belangrijk genoeg voor. 

Deel uw ervaringen
Samen staan we  sterker: deel uw ervaringen op ons forum ,  volg ons op twitter   en zegt het voort!

Intussen wenst VSA en  Uw kind alle succes met een goede schoolkeuze!!


Content Management Powered by CuteNews