Nieuws
Petities.nl
stemwijzer
Nieuwsoverzicht


VSA update Jaargang 6 Nr. 3, 30 March 2015
publicatiedatum 30 Mar 2015
Ouders wensen alle kinderen in hun  top 3

Zoals we in onze vorige update al  schreven: VSA vindt dat alle kinderen een plek moeten krijgen op een  school in hun top 3 van inschrijving. We denken dat dit kan als de  scholen de tijd tussen inschrijven en plaatsen gebruiken om hun  capaciteit aan te passen.

VSA schreef een brief aan  de Wethouder en aan Vereniging van Schoolbesturen OSVO om hen te  bewegen samen voldoende tijd en middelen te reserveren om  daadwerkelijk de capaciteit te kunnen aanpassen.

OSVO en wethouder Simone Kukenheim  kwamen afgelopen week bij elkaar om de situatie te bespreken. Anders  dan de voorbije jaren krijgen we de indruk dat de schoolbesturen er  constructief in staan en graag enige flexibiliteit in hun aanbod  zouden willen organiseren. Ingewikkeld – maar waar een wil is, is  een weg. Zeker als de gemeente daarbij een handje helpt.

VSA denkt dat het helpt als alle ouders  eendrachtig uitdragen dat alle kinderen in hun top 3 echt gehaald  moet worden.

Veel uitleg en discussie op ons forum
De onderzoekers van de VU en steeds  meer betrokkenen uit de onderwijssector beginnen ons forum te  ontdekken als dé plek waar ze met ouders in gesprek kunnen gaan. Daarom hebben we het forum nu ook op onze homepage direct  toegankelijk gemaakt.

Erg nuttig was de afgelopen weken de  uitleg die de VU-deskundigen gaven over tal van lotingvragen. Hulde!

Ouders: schroom niet op het forum je  vragen te stellen, je mening te geven, etc. Dit is de eerste stap om  gehoord te worden!

Plaatsingsenquête in de maak
Net zoals andere jaren wil VSA weten  hoe het gaat met de plaatsing. Hoeveel kinderen komen op hun school  van 1e, 2e etc keus. VSA heeft daarom een  kleine poll in voorbereiding die u kan invullen zodra de plaatsing  van uw kind bekend is. Dat is volgens de planning pas in de week van  op 8 juni overigens.

Ruilmarkt voor basisschoolplaatsen
Bij de loting voor basisschoolplaatsen  ontstond afgelopen week de nodige heibel omdat ouders zelf een  ruilmarkt opzetten en de schoolbesturen daar niet aan wilden. VSA voelt zeer mee met de  frustratie van ouders over de onwil van de basisschoolbesturen. VSA  hecht sterk aan vrijheid van schoolkeuze als cruciale uiting van  onderwijsvrijheid zoals die in de grondwet is vastgelegd.

Ruilen kan ook  aantrekkelijk worden voor de plaatsing in het voortgezet onderwijs.  Ook dan rijst de vraag of scholen dat kunnen blokkeren. Alle kinderen  in hun top 3 zou een dergelijke discussie vermoedelijk overbodig  maken.

Donaties welkom: steun VSA
Zolang wij geen rechtszaken voeren,  zijn de kosten van VSA bescheiden. Maar niet nul. Uw bijdrage wordt  zeer gewaardeerd; doneer nu!

Volg VSA op twitter
Samen staan we sterker: volg ons op  twitter en zegt het voort!


Content Management Powered by CuteNews